Baldassore Galuppi

Dag vrienden.

Een nieuwe dag.  De zon schijnt, maar we zitten binnen (of ben je al bezig in je tuin).   Vandaag zoek ik het in eigen kring.   Emmanuel, organist in Sint-Norbertus en Carolus, speelt de sonate in d van Baldassore Galuppi (1706-1785, min of meer een tijdgenoot dus van Bach).  Deze componist leefde en werkte vooral in VenetiĆ«. De sonate die je hoort werd opgenomen tijdens een orgelconcert dat Emmanuel  in Vosselaar (bij Turnhout) enkele jaren geleden speelde op het gerestaureerde Verbuekenorgel (18e eeuw) van de Onze-Lieve-Vrouwekerk aldaar. 

De sonate heeft twee delen.  Laat je meedrijven op het eerste (trage) deel, en daarna op het (snelle) krachtige deel.

Geniet ervan.

Elleboogstoot

Frans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *