Grofgebekt

Youp van ’t Hek

Bij mijn tochten door het internet kom ik wel eens Youp van ’t Hek tegen.  Nog zo’n cabaretier die erin slaagt om zijn publiek te doen schateren.   Toch denk ik dat hij inzake publiek een aparte ‘niche’ bereikt. Hij heeft tegelijkertijd vurige fans √®n mensen die hem niet zo geweldig vinden.   Hij kan heel raak zijn en lachsalvo’s uitlokken, maar is hij zacht gezegd wel grofgebekt. Het is geen milde humor.  Hij vergroot situaties uit om de mens van vandaag te confronteren met zijn absurde gedrag, en daarbij haalt hij in al zijn grappigheid zonder verpinken mensen onderuit.  Maar hij sluit zichzelf daarbij niet uit; hij preekt dus toch niet vanuit de hoogte. Dat blijkt zeker uit het slot van het fragment dat hier volgt.  En dat maakt hem (voor mij) aanvaardbaar.

Wat ik vandaag presenteer vind ik wel goed, en op sommige momenten hilarisch.  Hij heeft het over zijn aanwezigheid bij een wijnproeverij.  Het stuk komt uit zijn laatste oudejaarsconf√©rence van 2020 (er was toen in Nederland blijkbaar geen lockdown).  Hier gaan we.

Tot morgen

Frans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *