Dag per dag

Goede morgen.

Ik weet niet hoe het bij u is, maar bij mij beginnen die coronatoestanden toch wel echt te wegen.  En het ziet er weer niet goed uit.  Ik probeer dan maar geen plannen te maken, dag per dag te leven en er het best mogelijke van te maken.  Ik denk overigens wel eens terug aan de woorden van de Nederlandse filosoof Cornelis Verhoeven: het heden is een genotsartikel dat ter plaatse genoten moet worden, anders bederft het.  Daarop kan je natuurlijk zeggen dat er in het heden niet veel te genieten valt.  Misschien toch wel.  Als we wat beter kijken naar wat er wel mogelijk is.

Dag per dag leven, dat wil ook de 93-jarige vrouw in het filmpje dat je in bijlage kan zien (bedankt, Jos).    De vrouw zingt een typisch Amerikaanse religieuze song die haar als bejaarde vrouw op het lijf geschreven is.  Met een krachtige, vaste stem.   Wat er ook gebeurt: het is vandaag dat ik moet en wil leven, zo zingt ze.  Een morgen is er misschien niet meer voor mij.  Maar daarvoor moet je kracht opbrengen, en dat vraagt ze in haar lied.

Kijken maar.  De song (tekst en muziek)  is niet mijn stijl.  Maar als je daardoor kunt kijken dan zie je wel een kranige 93-jarige die iets te vertellen heeft …  Voor wie het Engels een probleem is, ziehier de vertaling:

Ik ben een mens, ik ben een vrouw.
Help mij te geloven in wat ik zou kunnen zijn
en in al wat ik kan zijn.
Toon mij de de trap die ik moet beklimmen.
Heer,  om mijnentwil, help me
om in de dag van vandaag te leven:
één dag tegelijk, lieve Jezus, is al wat ik vraag.
Geef mij de kracht om elke dag te doen wat moet.
Gisteren is voorbij, een morgen heb ik misschien niet meer.
Heer, help mij vandaag,
toon mij de weg voor een leven in de dag van vandaag
 
Herinner jij je nog, Jezus,
toen je hier nog tussen de mensen was:
als je nu van boven naar de wereld kijkt,
dan is het toch slechter dan in uw tijd:
bedrog en diefstal, geweld en misdaad ...
Heer, om mijnentwil, leer mij dag per dag te leven.
Eén dag tegelijk, dat is al wat ik vraag.
Geef me de kracht om te doen wat moet.
Gisteren is voorbij, een morgen heb ik misschien niet meer.
Help mij vandaag, Heer,
toon mij de weg voor een leven in de dag van vandaag.

Tot morgen

Frans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *