Sound the trumpet (slot)

Goede morgen.

Met het ‘Sound the Trumpet’ van Henry Purcell neem ik afscheid van deze ‘consolationes’. Laat me maar eerlijk zijn en zeggen: de tank is quasi leeg.

Of er nog een vierde reeks komt, is dus weinig waarschijnlijk. De donkere korte winterdagen zijn voorbij, de lente is in het land, de coronavaccinaties komen in een stroomversnelling. En nu donderdag mag ik zelf mijn tweede prik krijgen. Nog enkele dagen daarna mezelf gedeisd houden, en dan neem ik voorzichtig de draad in Sint-Norbertus in Antwerpen weer op. Al zijn die mogelijkheden voorlopig nog erg beperkt.

Deze troostertjes (dat is de betekenis van het woord ‘consolationes’) hadden de bedoeling om een dagelijks een lichtpuntje voor mezelf en andere bekenden te zijn in de eenzame dagen van de lockdowns die we moesten doormaken. Thans komt er toch licht aan het einde van de tunnel. En dan wordt de terugkeer naar de reële wereld een aantrekkelijke zaak.

Bedankt voor de vele reacties die ik mocht krijgen. Ik hoop dat je mee kon genieten. Voor mijzelf was het nog meer dan genieten. Mijn dagen met lege agenda kregen weer ietwat structuur, en dat behoedde mijzelf voor het zwarte gat. Bovendien moest ik dikwijls opzoekingwerk doen om de troostertjes te kunnen kaderen. Want zomaar alles uit mijn mouw schudden was er voor mij als amateur niet bij. En dus heb ik zelf weer bijgeleerd.

Ziehier het duet “Sound the trumpet” van Henry Purcell. Laat de trompet maar schallen. Onze dagen met blijheid vullen. En laat ons maar goed beseffen hoe weinig evident het is te mogen leven. Vandaag is de eerste dag van de rest van mijn leven.Dus:

Sound the trumpet, sound the trumpet, sound the trumpet!
Sound, sound, sound the trumpet till around
You make the list’ning shores rebound.
On the sprightly hautboy play
All the instruments of joy
That skillful numbers can employ,
To celebrate the glories of this day.

Laat de trompet schallen, schallen, schallen
tot de luisterende kusten het geluid weerkaatsen.
Speel op de sprankelende hobo.
Bespeel alle blije instrumenten
die bekwame musici kunnen gebruiken
om de glorie van deze dag te vieren.

Van harte.

Tot ziens in de reële wereld.

Liefst zo spoedig mogelijk.

Alles komt goed (Martine Tanghe)

2 antwoorden op “Sound the trumpet (slot)”

  1. Beste,

    Hartelijk dank voor al je opbeurende woorden en filmpjes!

    Het doet deugd in deze moeilijke tijd!

  2. Hallo Frans Van Looveren,
    dankzij een ander gedicht : De naam van jou verlangen , van auteur Sytse de Vries; dat jij geplaatst had hier en waar ik de schrijver van zocht , las ik dat jij dagelijks gedichten rondgestuurd hebt , nu ben ik nieuwsgierig geworden naar de vorige gedichten, kan je die ook nog hier terug vinden/ lezen , iig heb je een prachtige keuze gemaakt uit vele gedichten en meer, je hebt waarlijk “Troost” gebracht , in voor velen een moeilijke tijd, dank daarvoor en het ga je bijzonder goed, Namaste groet Mary Ann

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *